Hoe je denkt over stress is heel bepalend voor wat stress met jou doet! Vaak denken we dat stress alleen maar slecht voor je is en dat klopt gewoon niet. Stress helpt je om op topniveau te presteren en zorgt ervoor dat je net even dat tandje bij kan zetten. Het helpt je dus als je een presentatie geeft, die fietswedstrijd wilt winnen of als je een examen gaat maken. Niks mis mee! En als je zorgt dat je kunt herstellen van die stressmomenten op de dag, kun je dat prima aan.
Het wordt pas een probleem als je gedurende langere tijd veel stress hebt én geen hersteltijd neemt. Dus als je na de inspanningen die je hebt, géén ontspanning neemt. Soms is dat doordat er een hoge werkdruk is of als je een ingrijpende verandering in je leven meemaakt. Als de (in)spanning dan lang aanhoudt én je neemt geen ontspanning kun je overspannen of burn-out raken. Dan wordt de stress chronisch. Het liefst voorkom je natuurlijk dat de stress chronische vormen aanneemt. Dus als je dat gevoel hebt, neem dan contact op met mij zodat we uitval kunnen voorkomen. En ook als je stress al wel langdurig is, neem je contact met mij op.
Samen kijken we welke stappen je kunt zetten naar herstel. Het invullen van de CSR-vragenlijst is daarbij het startmoment. Van daaruit krijg je adviezen en tips precies op jouw maat aangereikt om eerst op fysiek vlak te herstellen. Daarna is er aandacht voor zelf-management. En krijg je meer inzicht in jezelf. En daarmee werken we verder aan je herstel.
Burnout of Overgang? Slecht slapen, huilen, vermoeidheid, verminderde concentratie. Klachten die zowel in een burn-out spelen én ook in de overgang. Vrouwen weten van de overgang vooral dat je opvliegers kunt krijgen en dat je menstruatie stopt. En dat is het wel zo ongeveer. En omdat veel mensen het een ongemakkelijk en lacherig onderwerp vinden is het verspreiden van de kennis hierover lastig. Als je als vrouw in de leeftijd tussen 45 en 60 bent (soms wat eerder of wat later) en deze klachten hebt dan wordt er vaak een burn-out geconstateerd. En dan is de benadering van de klachten ook die van een burn-out.
Terwijl de aanpak van je overgangsklachten (voor een deel) ook anders kan zijn. Bovendien helpt het om goed geïnformeerd te zijn over de overgang bij het onderkennen van je klachten. Er verandert tenslotte van alles in je lijf en je gaat een nieuwe levensfase in. Het herstel bij zowel burn-out als de fasen van de overgang gaan over het lichamelijke stuk en bij beide is er ook een stuk dat gaat over hoe je anders in het leven komt te staan. Wil je meer lezen over de overgang, klik dan hier. Wil je direct contact mail dan naar [email protected] of bel naar 06-15639900.